18 September, 2010

Este Biblia insuflată de Dumnezeu?

În 2 Timotei 2:16 citim următoarele: "Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu". 

Atunci, apare întrebarea firească, dacă toată Biblia este insuflată de Dumnezeu, de ce patru evanghelii descriu aceeaşi întîmplare, în mod diferit? Mai ales că toţi, după cum se afirmă, au trăit în acele timpuri pe cînd Isus Cristos a existat. 

Matei 28:2,3 "Si iata s-a facut cutremur mare, ca ingerul Domnului, coborand din cer si venind, a pravalit piatra si sedea deasupra ei. 
3. Si infatisarea lui era ca fulgerul si imbracamintea lui alba ca zapada."

Marcu 16:5 "Si, intrand in mormant, au vazut un tanar sezand in partea dreapta, imbracat in vesmant alb, si s-au spaimantat." 

Luca 24:4 "Si fiind ele inca nedumerite de aceasta, iata doi barbati au stat inaintea lor, in vesminte stralucitoare."

Ioan 20:12 "Si a vazut doi ingeri in vesminte albe sezand, unul catre cap si altul catre picioare, unde zacuse trupul lui Iisus."

3 comments:

  1. marcu a scris primul iar ceilalti au considerat ca trebuie sa sublinieze unele aspecte si sa scrie exact versiunea auzita de la femei. Ei n-au fost prezenti acolo si cum au fost mai multe femei unele l-au vazut pe celalalt inger, altele nu. au fost elemente supranaturale care le-au bulversat total modul de a privi lucrurile. Probabil ele n-au stat ca la teatru, sa se uite toate in aceeasi directie.

    sunt şi alte întrebări pe care şi le pun oamenii care studiază biblia, de exemplu: ILIE

    ReplyDelete
  2. păi cum rămîne atunci cu versetul de la 2 Timotei 3:16? Atunci acest verset nu mai este autentic, pentru că fiecare a scris ce a auzit, şi nu ce i-a insuflat Dumenezeu, aşa reiese, nu?

    ReplyDelete