19 July, 2010

De ce companiile din Moldova îşi cred clienţii - cretini?

Serios! Companiile din Moldova, ne cred pe noi, clienţii, nimic mai mult decît nişte cretini!
Citesc astăzi pe Facebook, aşa un mesaj:

Liber în comunicare! Cu 15 lei vorbeşti cât doreşti!
Fiecare zi Moldcell creează emoţii plăcute şi-ţi oferă mai multă libertate! Până la finele verii ai ocazia nemaipomenită să dai frâu liber cuvintelor şi să vorbeşti o zi întreagă fără griji!
Vrei să fii liber în comunicare? O poţi face foarte simplu indiferent de planul tău tarifar!
Expediază un SMS fără text la numărul 2225 sauActivează opţiunea din meniul *222*5#ok şi numai pentru 15 lei vorbeşte tocmai 24 ore cu toată reţeaua Moldcell fără să te mai gândeşti la cheltuieli. 
Prin activarea opţiunii abonatul înțelege şi acceptă faptul că comunicare nelimitată înseamnă convorbiri în reţea în limita a 1000 de minute din momentul activării opţiunii.
Comunicare plăcută!

Zic, super oferta! Una din cele mai super care le-am văzut pînă acum în Moldova! Însă, departe de a crede în orice publicitate moldovenească, am simţit că ceva nu e în regulă, pentru că o parte a mesajului, e scrisă cu "metafore", şi anume: numai pentru 15 lei vorbeşte tocmai 24 ore cu toată reţeaua Moldcell fără să te mai gândeşti la cheltuieli. 
Şi, că tot eram prin Chişinău, zic, să trec pe la vreun centru Moldcell să concretizez exact ce e cu oferta asta. Şi aici, surpriză! Reprezentantul Moldcell pe care l-am abordat nici idee nu avea de oferta dată, astfel, faţă de mine a căutat pe site despre ce merge vorba, după care mi-a explicat că aceste 1000 de minute sunt valabile, atenţie!, doar 24 de ore de la activarea serviciului! Şi dacă stai să calculezi, 1000 de minute e egalu cu cca 17 de ore de convorbire, iar din 24 de ore, ar veni, că ar trebui să dormi celelalte 7 ore rămase, restul doar stai şi vorbeşit încontinuu, doar că şi aici e problemă, pentru că majoritatea telefoanelor nu sunt în stare să lucreze atîta timp fără a fi reîncărcate! Oare nu era mai simplu de oferit 100-200 de minute cu aceleaşi condiţii, sau aceste 1000 de minute să fie valabile măcar 7 zile? Oare e mai simplu să crezi de cretini toţi clienţii care îi ai?

PS: Am citit din întîmplare că aşa gen de publicitate, cică, e interzisă în Europa, şi eu sunt doar pentru a interzice astfel de manipulare a oamenilor, cărora nu li sa explicat corect oferta! Urît, foarte urît! Şi-mi pare rău, că din toate companiile care oferă servicii de telefonie mobilă, Moldcell, e cea mai convenabilă pentru mine, că altfel, treceam la altă companie!
PPS: Moldova iz a grăit cantri, cum zice cineva!

6 comments:

  1. super ivan!!! o sa-l postez si pe blogul meu!

    ReplyDelete
  2. Bun material si pe deasupra argumentat. Prin smecheriile astea Moldcell castiga bani, insa pierde clienti...nu e cea mai buna alegere de a castiga venit.

    ReplyDelete
  3. :))) nu e de mirare nimic aiici! Suntem in tara minunilor!

    ReplyDelete
  4. eu presupun ca asta mai mult e o chestie de marketing, de ce trebuie de panicat asa...oferta trebuie sa fie destinata la cei care la un moment dat au nevoie sa vorbeasca foarte mult intr-o zi: 5, 7, 10 ore; poate nici nu toate 17. iar problema telefonului se rezolva simplu: un tel normal poate tine pina la 5 ore de convorbire, plus sunt incarcatoare in masina sau in birouri, chiar si prin magazine...
    PS alta chestie legata de tarisoara noastra: la oameni le place sa faca harmasari din tintari...

    ReplyDelete
  5. Just ca o persoana care fac studii in domeniu, apropo in Europa:
    - nu vad in general nedreptate aici - cine vrea, vorbeste, cine nu vrea, nu vorbeste. Important e ca oferta e mai mult decat clara si nimic nu este ascuns
    - daca clientul vrea 100-200 minute cu aceleasi conditii poate liber beneficia de ea - achita 15 lei, dar vorbeste exact cat are nevoie, fie si 100 minute
    - e interzisa in Europa? WTF?! Daca era sa fie vreo conditie ascunsa - DA!, dar ei nu au facut-o, lucru care cred ca va ingusta potentialii beneficiari de campanie
    - sa treci la o alta companie? Sa inteleg ca e un mesaj direct Moldcellului... Eu cred ca in calitate de consumator care priceep cum functioneaza sistemul iti dai prea bine seama ca alternativa (mai buna) nu este inca in Moldova.

    ReplyDelete
  6. Am spus şi mai spun, pentru mine, Moldcell e cel mai conevenabil, dar asta nu înseamnă că au şi păcate! Da, au mai multe chestii care nu-mi plac la ei, şi dacă nu-mi plac, de ce aş aş spune că totul e frumos? Sau la noi poţi să spui ceva doar de bine? Ne-am deprins ca pe timpurile lui tătuca Voronin cînd în afară de ProTV şi ziarul "Timpul", toţi îl lăudau? Nu merge aşa! Au oferte bune şi au oferte proaste, şi pot să argumentez ceea ce spun!

    ReplyDelete