22 April, 2010

Facebook Party - partea a 3-a


Astăzi am avut ocazia să merg din nou la spitalul oncologic, acolo unde zeci de copii, şi nu doar, bolnavi de diferite forme de cancer, îşi trăiesc zilele "îndulcite" de chimioterapie şi pastile, de acele seringelor şi picurătorilor, acolo unde toţi sunt înfrăţiţi de aceeaşi boală nemiloasă care le scurtează viaţa şi le întunecă zilele însorite. Plăcerea cea mai mare e de a vedea zîmbete pe feţele copiilor care au primit mici cadouri din partea oamenilor cu inimă mare, chiar dacă stau "conectaţi" la picurători, încearcă totuşi să schiţeze un zîmbet sincer, neprefăcut, frumos, cald, blînd, şi care te pune să meditezi la unele chestii. "Fuga fuga prin cîmpii, fuga doi copii, două păsări fără de griji", versuri din piesa regretaţilor Teodorovici, nu li se atribuie şi acestor copii. Au griji mult mai mari decît mulţi alţii, au grija ca să mai fie vii măcar încă o zi, chiar dacă aceea este chinuitoare, chiar dacă o să fie nevoie ca toată ziua să stea conectat la picurătoare, chiar dacă pastilele o să le amărască guriţa, chiar dacă şi încă de multe ori "chiar dacă". Şi credeţi că noi învăţăm ceva de la picii ăştia chinuiţi? Rahat! Cum mînuim ţigara, aşa o facem şi mai departe, cum dăm peste cap alcoolul care curge şiroaie, aşa şi continuăm. Ne hrănim cu alimente de proastă calitate, pentru că nu găsim timp să ne alimentăm corect, iar dacă am ajunge să fim în situaţia lor, am jura pe tot ce se poate de jurat, că o să găsim timp pentru tot, că o să ne schimbăm, doar ca să ne facem bine! Suntem un fel de masochişti, ne dăm deştepţi! Pe dracu! Noi singuri suntem vinovaţi de toate ce ni se întîmplă! Nu există soartă! Nu există Dumnezeu care ne pedepseşte! Nu există Satan care ne duce în ispită! Existăm doar noi, cei, care ne lăudăm cu lucruri deşarte, care ne credem mari şi tari, dar care suntem de fapt nişte microbi în univers, microbi care avem uluitoarea capacitate de a scoate o mulţime de sunete, pe care le numim "cuvinte", nimic mai mult. Ce fel de credincioşi sunteţi voi, dacă faceţi totul invers decît vă învaţă Dumnezeul vostru? Sunteţi nişte laşi, care vă aduceţi aminte de existenţa Lui, doar de Paşti şi alte cîteva sărbători, şi desigur în momentele dificile de viaţă, cînd vă rugaţi cu sudoare de sînge pe frunte, să vă scape, ca apoi să uitaţi din nou de el! Vă pare că am deviat de la temă? Nu, nu! Nu am uitat de acei copii despre care vorbeam, vroiam doar să fac o paralelă, am vrut doar să vă arăt, vouă, care vă credeţi tari, în caz că ajungeţi ca ei, vă desumflaţi, o să vă aduceţi aminte de prieteni vechi, pe care i-aţi uitat doar că nu sunt ca voi, poate un pic mai săraci, poate un pic mai buni ca voi, mai sinceri! Cu toate astea, vă doresc sincer, un singur lucru! Niciodată să nu-i înţelegeţi pe aceşti copii! Nu-i doresc asta nici celui mai mare duşman! Fiţi fericiţi şi sănătoşi! Şi dacă-l iubiţi pe Dumnezeu, iubiţi-L sincer! 

PS: Mai multe poze de la acţiunea de caritate, le găsiţi pe Facebook.

12 comments:

  1. adevar vorbesti ;) numai ca Dumnezeu sigur exista ;)

    ReplyDelete
  2. Poate există, da poate nu! Nimeni nu ştie! :)

    ReplyDelete
  3. Esti ateu? (simpla curiozitate)
    vreau si eu la spitalul asta :(

    ReplyDelete
  4. Carolina, sunt agnostic.
    Aşa straniu ai spus că vrei la spitalul ăsta %) Sper că doar ai vrut să spui să faci o vizită la copilaşii ăştia ca să le duci ceva daruri sau să faci ceva donaţii :)
    Apropo, dacă ai cont pe facebook, cauto pe Rodika Groza pentru a afla mai multe detalii cînd se mai organizează vizite la spital sau vreun alt facebook party.

    ReplyDelete
  5. da , da , asta am avut in vedere .

    ReplyDelete
  6. Cuvinte tari..adevarate.....
    dar destre exista sau nu Dumnezeu nu te grabi sa judeci.... cert, e treaba fiecarui in parte...
    Si daca crezi in El nu pierzi nimic (chiar daca nu exista) decit daca nu ai crede (si El ar exista...)

    ReplyDelete
  7. Light, nu judec şi nici nu mă pot pronunţa dacă există sau nu, sunt agnostic, dar dacă am fi să citim în Biblie, acolo scrie că credinţa fără fapte este moartă, astfel, făcînd o sumedenie de lucruri urîte în faţa lui Dumnezeu, orice "creştin" arată de fapt cît e de necreştin, asta vroiam să spun. Sunt o sumedenie de astfel de exemple. :)

    ReplyDelete
  8. Corect ai spus :)dar asta e doar o fraza dintr-un verset :))) ca sa intelegi o intelepciune divina sufletul tre sa iti fie deschis si inima:)
    Eu am zis ca ai scris cuvinte foarte tari cu care sint deacord!care se refera si la mine nu doar la restu:)
    Ion referitor la directia ta in credinta,pot sa spun ca imi pare rau ca nu-L cunosti pe D-zeu si puterea Lui,si restul calitatilor care le are :)
    In fine e alegerea fiecarui in parte sa creada in ce crede :)

    ReplyDelete
  9. Cîndva credeam în Dumnezeu, la moment doar nu exclud existenţa Lui, dar tind să am dubii. Cine ştie, ce suntem noi, de ce existăm şi încotro mergem? :)

    ReplyDelete
  10. :)Hm...)De ce eu stiu cine sunt unde merg si pt ce exist? :)))
    Lumea e obishnuita sa creada ceea ce vrea decit ceea ce este in adevar :))))
    Iar adevarul cunoscut ne face liberi :P:)
    Tu ai scris un adevar in aceasta postare,frumos,chiar daca e dur...cred ca e un mic punct la capitolul pt ce existam :)))mediteaza daca vrei la acest subiect :)

    ReplyDelete
  11. @Light, meditez destul de des, chiar dacă e destul de dificil, subiect care uneori se mai cere discutat cu alte persoane, doar că, e dificil să găseşti pe cei care ar putea filozofa pe aşa teme. :)

    ReplyDelete
  12. :))) De obicei lucreaza legea atractiei :)
    Si inca ceva :): Cauta si vei gasi :)

    ReplyDelete