06 April, 2010

Facebook Party - acţiune de caritate

În data de 27 martie, la iniţiativa a cîtorva oameni cu inima mare, prin intermediul reţelei de socialitare Facebook.com, în clubul "Studio", s-au adunat peste 150 de persoane, care au dorit să ajute într-un fel sau altul - copii bolnavi de cancer. Pentru început, sincer să fiu, am crezut că au să vină doar cîţiva, iar toată manifestaţia o să fie una sumbră de tot. Sunt bucuros să spun că nu am avut deloc dreptate! Seara a fost destul de interesantă, chiar dacă din unele motive tehnice, s-a întîrziat începutul manifestaţiei. În fine, nu asta conteză! Contează ceea că mai există oameni cu suflet mare, oameni care au donat în primul rînd o rază de fericire şi un zîmbet sincer pe buzele copiilor care dacă încă nu ştiu a număra pînă la zece, sau nu ştiu toate culorile, dar deja ştiu ce e aia chimioterapie şi miros de medicamente. Copiii, care prin exemplu lor, ne dau de înţeles, că multe probleme pe care ni le creăm noi înşine, sunt doar nişte mofturi de moment, mofturi care ar dispărea cînd ne-am ciocni cu o probleme cu adevărat grave. Copii, care prin liniştea lor sinceră, prin zîmbetele lor calde, ne cheamă să ne gîndim la ceea ce facem şi încontro mergem.

Bravo celor care au venit, bravo oamenilor cu nume mare în Republica Moldova care nu au stat deoparte de eveniment, bravo organizatorilor care în loc să stea acasă la călduţ şi să privească încă un serial tîmpit, au ales să dăruie un pic de fericire, celor nefericiţi în cel mai adevărat sens al cuvîntului! Sper ca data viitoare să fim mai mulţi, mai uniţi şi să ajutăm încă mai mulţi copii şi nu doar, oameni care au atîta nevoie de atenţia noastră, de dragostea şi căldura sufletească, de o speranţă, de încă o zi în plus!

O să plasez aici cîteva poze de la manifestaţie, dar le puteţi vedea pe toate cele peste 250 pe Facebook.Şi desigur, filmuleţul despre copilaşii pentru care s-a făcut efortul!

2 comments:

  1. impresionant! bravo la organizatori,si la cine a scris articolul

    ReplyDelete
  2. sa speram ca se vor organiza inca actiuni din astea;)

    ReplyDelete