14 August, 2009

M42 - Canon EOS Lens Adapter && Helios-44-2 && Canon 450D

De cativa ani aveam un aparat Zenit care statea prafuit si uitat de toti din cauza ca era defect, insa nu si obiectivul. Astazi am reusit totusi sa ajung la Chisinau si sa-mi procur adapterul care ma ajuta sa pun obiective de la Zenit la Canon. Rezultatul a fost cu mult peste asteptarile mele. Pentru testare mi-am luat Helios-44-2 58mm f/2.0, care cred ca e mai batrin ca mine, dar uite ca lucreaza foarte bine, doar ca in regim manual, nu are autofocusare, iar diafragma o setez direct de pe obiectiv, ceea ce nu cred ca o sa fie un obstacol pentru fotografia artistica, dar poate fi la fotografierea uneni nunti spre exemplu, dar nu cred ca acolo o sa fotografiez cu un obiectiv fix. E un pic dificil sa ma deprind cu un obiectiv fix , deoarece pina acum aveam kit-ul care varia de la 18 la 55mm, dar cred ca in 2-3 zile se rezolva. Mai jos bag cateva fotografii ca sa vedeti rezultatul, eu unul am ramas multumit si surprins ca un obiectiv de vreo 20 de ani, isi face treaba atit de bine!







7 comments:

  1. De unde in Chisinau ai cumparat adapter pentru Helios? Am si eu acasa un Zenit vechi, vreau sa-i incer obiectivul pe un 1000D :)

    ReplyDelete
  2. Dorin, de la magazinul Fotomax, sit-ul magazinului Fotomax.md , costa 300 de lei.

    ReplyDelete
  3. M-am mai uitat eu azi odata la obiectivul de la Zenit si vad ca are multe zgirieturi fine pe lentila din fata. Nu stii daca o sa se vada tare pe fotografii? sau poate se pot inlatura cumva?

    ReplyDelete
  4. da, zgariiturile se inlatura prin slefuirea lentilei, imi pare ca la neuron slefuiesc lentile, daca nu, incearca sa afli cine se ocupa cu asta.

    ReplyDelete
  5. Helios-ul 58mm a fost facut pentru filmul de 35mm, dar raportat la senzorul de canon cam ce distanta focala are?

    ReplyDelete
  6. Patrocle, depinde de senzor, la mine e crop 1.6, aşa că 58mm x 1.6 ar fi cam 92mm.

    ReplyDelete