20 April, 2008

Grave of the fireflies


Lacrimi! Lacrimi! Lacrimi! Probabil aceasta este cea mai bună descriere pentru acest monstru al desenlor animate japoneze! O istorie care te face să-ţi revizui părerea despre viaţă! Un desen animat la care stai nemişcat şi doar din cînd în cînd întorci capul să vezi dacă nu-ţi vede nimeni lacrimile, şi doar atunci îţi dai seama ca e imposibil să vizionezi aşa ceva fără să lăcrimezi, vezi lacrimile celor din jurul tău! O istorie care doare orice colţ viu al universului tău! O poveste a doi copii pe fonul războiului! Ba nu! Chiar mai mult! O poveste a întregii omeniri, care este adusă la spectatori doar în chipul a 2 persoane! O istorie tragică bazate pe fapte reale care te face să doreşti de la viaţă doar un lucru - să fii viu şi nevătămat, şi nu mai vrei nimic altceva de la lumea care se trece şi doar poftele ei rămîn!

Grave of the fireflies - este probabil un anime pe care fiecare din noi ar fi bine să-l vizionăm. Ba nu! Fiecare dintre noi este obligat să-l vadă!

Despre film: În cel de-al 2-lea război mondial, eroii principali ai filmului rămîn fără părinţi. Cei doi rămîn ai nimănui. La început sunt ajutaţi de o rudă, care nu după mult timp îşi arată nemulţumirea că este deranjată. Eroii încearcă sa-şi creeze singuri viaţa de mai departe, dar o greşeală fatală duce la urmari grave. La finele filmului ambii eroi se sting şi ei la rîndul lor din viaţă.

Apare în 1988, Japonia. Genul: Istorie/Război/Dramă. Durata: 88 min. Regizor: Takahata Isao / 高畑勲. Autor: Nosaka Akiuki / 野坂昭如.

Date despre film:
1. Filmul "Grave of the fireflies" apare ca un product non-comercial şi are rolul de de film anti-razboi, destinat în primul rînd generaţiei adolescente.
2. A fost creat în exclusivitate de studioul "Ghibli", deoarece nici compania "Disney" şi nici compania Tokumei Iasuiosi nu a participat la crearea acestuia.
3. Pentru a alege copii la rolul Soţukăi şi Săitei, Takahata a plecat în provincia Kobă. Acolo a şi găsit-o pe Siriasi Aiano, care a şi a jucat unul din personajele principale. Se presupune că Takahata a dorit să găsească actori anume din această regiune, deoarece acţiunea filmului are loc în aceasta provincie şi a dorit ca dialectul limbei să fie anume acelaş.

(c) admyn
Unele date au fost imprumutate de la surse externe. http://www.world-art.ru

No comments:

Post a Comment